Üdvözöljük a Direct-Line uszodatechnika weboldalán!

Rozsdamentes medencék környezethez illesztése

A rozsdamentes medencéink tervezése során elsődleges szempont a környezettel való harmonikus összekapcsolódás. Az előzetes és minden részletre kiterjedő integrált tervezési folyamat, amely magába foglalja a medencék szerkezetének, vázának és csővezetéki rendszerének a környezetével való kapcsolódását is, jelentős költségmegtakarítást eredményezhet.

A rozsdamentes medence lamellás medencetakarással van ellátva.
Lamellás takaróval ellátott rozsdamentes medence
Pontosság és Precizitás
A külső medencében masszázsfunkcióval ellátott csőpadokon lehet majd pihenni
Csőpadok a kültéri medencében

Az építőipari munkák gyakori hibája, hogy a kőműves és fémszerkezeti munkálatok nem összehangoltan, pontatlanul, viszonylag laza tűréseket előíró tervek alapján történnek. Az építőipari szerkezetek és a fémszerkezetek pontosságát illetően általánosan legalább egy nagyságrendbéli különbség áll fenn. Az általunk gyártott vékony rozsdamentes lemezből készülő medencéknél különösen fontos a pontosság, ugyanis akár már 1 mm-es vízszintességi vagy pozícióbeli eltérések a lemezcsatlakozásoknál súlyos esztétikai hibákhoz vezethetnek.

A feszített víztükrű medencék vize azonnal megmutatja, hogy a teljes kerület mentén található bukóperem milyen pontossággal jellemezhető. A feszített víztükrű medence megoldások különösen alkalmasak az épületek mozgásának és egyenletlen süllyedésének nyomon követésére a bukó felületének a segítségével. Ezért a cégünk által tervezett medencéknél törekszünk arra, hogy az ilyen típusú, esetlegesen felmerülő problémák utólagos kezelésére megfelelő műszaki megoldásokat tudjunk nyújtani, hogy a medencék hosszú távon is megőrizzék minőségüket és funkcionalitásukat.

Infinity pool kialakítású, kültéri, emeleti rozsdamentes medence, panorámával
Az átlátszó aljú Skypool medencét átlátszó felületen lehet körbejárni
Talajvíz-Problémák Figyelembevétele
Rozsdamentes medencéinkhez nincs szükség beton oldalfalra.
Medence elhelyezése a pinceszinten

Magyarország egyes területein a magas talajvíz kihívásokat jelent. Ezt figyelembe véve terveinkben a kezdetek óta különös hangsúlyt kap a felúszás elleni védelem, elkerülve ezzel a medencék súlyos károsodását. Ismerjük a következményeket, több mások által hibásan kivitelezett medencének a javítására kaptunk felkérést, ahol a medence a javíthatatlanság mértékéig roncsolódott.

Kivitelezési Kihívások és Megoldások

A medence környezetbe illesztését sokszor a kivitelezés során a tervektől való kisebb-nagyobb eltérések nehezítik meg. A tervezők által megadott betonlemezek, vagy összetettebb rétegrendek a gyakorlatban a legritkább esetben készülnek el mm pontossággal, miközben az általunk gyártott medencék magassági mérete megfelel az ilyen mértékű pontossági előírásoknak.

Rozsdamentes élményelemekhez tartozó léghurkok hegesztése a tetőn elhelyezett medene mellett
Medence telepítés a magasban
Utólagosan emeletre telepített rozsdamentes acél medence, feszített víztükörrel
DL medence ZARA Continental Hotel Budapest **** Superior 7. emeletén

Ezért gyakran utólag kell helyszíni műszaki megoldásokat alkalmazni, amelyek nemcsak funkcionálisak, de esztétikailag is megfelelnek; ezek többnyire magasabb költséggel járnak, mint a terveknek megfelelő precíz kivitelezés.

A medencék körüli vízszigetelés szükségessége újabb tervezési és kivitelezési követelményeket vet fel, különösen a peremkialakítások tekintetében.

Bevált Megoldások

Bemutatjuk azokat a megoldásokat, amelyek sikeresen bizonyultak a rozsdamentes acélmedencék esztétikus és funkcionális környezetbe illesztésében. Egy medencén belül az egyes oldalak egymástól eltérőek is lehetnek, ezért gyakori a több különböző csatlakozási megoldás alkalmazása.

Tudjon meg többet a rozsdamentes medencék különböző peremmegoldásairól:

Kék medence takarófólia, rozsdamentes acél feltekerő szerkezeten, egy saválló acél, feszített víztükrű medence partján
Rozsdamentes medencetakaró szerkezet