Üdvözöljük a Direct-Line uszodatechnika weboldalán!

Egy kihívásokkal teli projekt: Elkészült a zalakarosi MenDan Hotel SkyPool-ja

Átlátszó oldalú és aljú feszített víztükrű rozsdamentes medence panorámával
Átlátszó padlójú wellness medence

Megszámlálhatatlanul sok izgalmat és szakmai újdonságot rejtő projekt zárult le a napokban. Elkészült a SkyPool! A MenDan Magic Spa & Wellness Hotel Zalakaros tulajdonosai nagyot álmodtak. Minden szempontból rendkívüli medence megvalósításával bízták meg cégünket. Ez az elhelyezését, szerkezetét és felszereltségét tekintve is páratlan élménymedence egész Európában egyedülálló.

A MenDan Hotel kültéri, oszlopokon álló, rozsdamentes acél, átlátszó aljú medencéje feltöltés előtt
Skypool átlátszó aljú medence feltöltés előtt

Átlátszó aljú és oldalú rozsdamentes medence renderelt képe élményelemekkel és csőpadokkal
Skypool átlátszó aljú medence feltöltés előtt
MenDan Hotel feltöltött átlátszó aljú medencéje, benne rozsdamentes acél csőpaddal
Csőpad a medence wellness részében

Amikor elvállaltuk a megbízást tudtuk, hogy ez a munka más lesz, mint az eddigiek. A terveken egy egyedi geometriai kialakítású, átlátszó aljú és oldalfalú medence szerepelt, amely a szálloda 5. emeletének szintjén kialakított tetőteraszon, művészien elrendezett oszlopok tetején foglalt helyet. Nem törődve a kételkedő hangokkal, amelyek lehetetlen vállalkozásnak tekintették a projektet, lelkesen vágtunk bele a megvalósításba.

A skypool medence elhelyezése a nyergesvontatón a Direct-Line Kft. telephelyén
Előkészületek a szállításhoz
Infinity pool átlátszó oldalfalú rozsdamentes medence tetőn, kilátással egy parkra
Skypool medence, infinity pool kivitelű rövid oldala

Arról már egy korábbi hírben beszámoltunk, hogyan szállítottuk le a medenceszerkezetet túlméretes szállítmányként. Ezt követően kezdetét vette a helyszíni telepítés, mely már önmagában a több emelet magasban lévő, tagolt és nehezen bejárható állványon is embert próbáló feladat volt. A naponta akár 20 fokot is elérő hőingadozás jelentős hőtágulást okozott az acél szerkezetekben és a plexi táblákban, ami esetenként szinte ellehetetlenítette a munkát.

Kültéri nemesacél medence, rozsdamentes padjainak élményelemeinke próbaüzeme
Próbatöltés utáni próbaüzem

A sikeres próbaüzemet követően, a napokban szakembereink büszkén adhatták át kontinensünk egyik legimpozánsabb medencéjét, amely megvalósult formájában szebben tündököl, mint azt eleinte a tervek alapján elképzeltük.

A MenDan Hotel nemesacél medence próbatöltése a csőpad rozsdamentes élményelemein keresztül
Élményelemek működése a próbatöltés közben
Átlátszó aljú, plexi és rozsdamentes medence próbatöltése a padlóbefúvókon keresztül
Élményelemek működése a próbatöltés közben
Infinity pool kialakítású, kültéri, emeleti rozsdamentes medence, panorámával
Az átlátszó aljú Skypool medencét átlátszó felületen lehet körbejárni

Átlátszó felületek, exkluzív felszereltség

Amellett, hogy a medencéből páratlan kilátás nyílik a festői zalai tájra, számos egyéb élményt is tartogat. A medence átlátszó alja, valamint a medencét körülvevő üvegpadlós sétafolyosó egyaránt adrenalin löketet nyújt a pihenni vágyóknak.

Pink világítással megvilágított rozsdamentes csőpadok a MenDan Hotel nem feltöltött medencéjében
Színes led világítás a cégünk által készített csőpadok alatt

A gyöngyszórt felületű rozsdamentes medence két különböző mélységgel rendelkezik. A mélyebb, plexi fenekű rész úszásra, a másik élményelemekben bővelkedő szegmens pihenésre szolgál. A sekélyebb vízben lévő, egyedi kialakítású csőpadokban elhelyezett saját fejlesztésű fúvókák a lapockát és a comb tájékát masszírozzák. A medence padlójába süllyesztett üstben nem csak az egyedi elrendezésű fúvókák, hanem a lépcsőben elhelyezett páratlan fényhatású lámpák nyújtanak rendkívüli élményt.

Peszgfürdő függöny átlátszó oldalfal mellett egy medencében, közelről
Plexi oldalfal pezsgőfüggönnyel

Medence működése és tartozékai

A plexi oldalfalakat kivéve, feszített víztükrű a medence. A szélein alábukó és lejjebb elvezetett víz, olyan benyomást kelt fürdőzés közben, mintha a víztükör a végtelenbe veszne és a horizonton tovább folytatódna, ezért is hívják ezt a megoldást „infinity pool”-nak.

Az esztétikus rozsdamentes ráccsal fedett csatornából a víz útja a gépházba vezet, ahol szűrést, fertőtlenítőszer hozzáadagolását és hőmérsékletének beállítását követően több szivattyú juttatja vissza a befúvókon keresztül a medencébe.

Részben kiengedett nemesacél medencéhez illő, medencetakaró
Medence takaró működés közben

Kültéri medencénél elengedhetetlen tartozék a párolgás és a hőveszteség megakadályozására szolgáló takarás. A használaton kívüli takaró tárolására, a medencéhez illő, víz alatti, rozsdamentes tárolót alakítottunk ki. A vízen úszó takaró mozgatását a tárolóba rejtett, távirányítható csőmotoros mechanika végzi.

Várjuk a fürdőzési és üzemeltetési tapasztalatokat!

Az első vendégek a pünkösdi hétvégén birtokba vehették a medencét, bővebben erről a MenDan Instagram és Facebook oldalán tájékozódhat.

Vannak hasonlóan merész elképzelései álommedencéjét illetően? Vágjunk bele!