A MenDan Hotel rozsdamentes acél, átlátszó aljú és oldalú medencéjének elhelyezése daruval kb. 15 méter magasan

Helyére került a MenDan Magic Spa & Wellness Hotel által megrendelt Sky Pool exkluzív rozsdamentes medence

Szállításra kész állapotában, rendőri kíséretet is igénylő túlméretes szállítmányként 2021.10.27.-én éjszaka kiszállítottuk Zalakarosra a MenDan Magic Spa & Wellness Hotel megrendelte rozsdamentes acél medencét. A 26×6 méteres medence test egy önhordó acélvázba épült be, ahogy az alábbi képeken is látszik.

A helyszínre szállított 44 tonnás szerkezetet két autódaru összehangolt működéssel emelte a helyére, amely a szálloda épülete mellett kialakított fakoronára emlékeztető tartószerkezetre ül rá.

Önmagában a a Direct-Line Kft. telephelyéről való kihajtás is gondos tervezést és előkészületet igényelt, ugyanis a három telephelyi kihajtó közül az egyiket alkalmassá kellett tenni arra, hogy egy ekkora méretű szállítmány elhagyhassa kapuinkat. A kihajtót mintegy 6 méterrel kellett kiszélesíteni és statikailag megerősíteni ahhoz, hogy egy ilyen méretű szállítmány kockázatmentesen kihajthasson a közútra. Jelen projektnek köszönhetően a jövőben akár a fenti méreteket meghaladó medence konstrukciók kiszállítására is fel vagyunk készülve.

Az alábbi képeken a transzport különböző állomásai láthatók.

A skypool medence elhelyezése a nyergesvontatón a Direct-Line Kft. telephelyén
1. kép: Előkészületek a szállításhoz
Plexi skypool saválló medence előkészítése a szállításra, túlméretes szállítmányként
2. kép: A túlméretes rozsdamentes medence szerkezet
Az egyedi készítésű rozsdamentes acél skypool szállítása nyergesvontatón, túlméretes szállítmányként
4. kép: A SkyPool elindul a Direct-Line telephelyéről

A bonyolult emelési művelet végén, amely az alábbi videón látható, a medence felkerült a két tartóoszlopra. A szerkezet szintezése és rögzítése után részünkről folytatódhatnak a befejező helyszíni szerelési műveletek.

Videó az üvegaljú rozsdamentes medence túlméretes szállítmányként való kiszállításáról a MenDan Hotelbe
Videó forrása: MenDan Magic Spa & Wellness Hotel közösségi oldala
A MenDan Hotel rozsdamentes acél, átlátszó aljú és oldalú medencéjének elhelyezése daruval kb. 15 méter magasan
5. kép: A rozsdamentes és plexi aljú medence felkerül végleges helyére
Skypool rozsdamentes acél kültéri medence készítése állványzaton, tetőszerkezethez csatlakozva
6. kép: Kilátás a SkyPool-ból

A 7. képen látható 3D-s modell az élménmedence kész állapotát mutatja be. A tervekből számos különlegesség kiderül. Így például a medence mélyebb felének az alja plexiből készül, amely tehát ott átlátszó. Hasonlóképpen plexiből készül a medence egyik oldalfala is mintegy 12 m-es szakaszon.

A medence másik fele élményelemekkel gazdagon ellátott jakuzzi funkciót valósít meg, amelyeket a következő hetekben gyártunk készre, és szerelünk be a helyszínen. A döntően feszített víztükrű, részben pedig perem alatti medencében pezsgőfürdő és élményelemekkel kényeztető cső-padok szolgálják majd a fürdőzők kényelmét és az aktív kikapcsolódást. Az 5 emelet magasságában lévő medence vendégei a vízszint felett messzire ellátva a zalai tájban gyönyörködhetnek. Az átlátszó plexi felületek pedig további látványt és sajátos élményt nyújtanak majd.

Renderelés az átlátszó aljú saválló skypool medencéről, gépészettel és élményelemekkel együtt
7. kép: SkyPool élménymedence 3D-s modellje

A medence megrendelőink számára általában is nagy segítségnek bizonyul, ha már a tervezési fázisban is olyan 3 dimenziós modellek készülnek szakembereink közreműködésével, amelyekre jó példák az alábbi cikk 5. és 6. ábráján láthatók.

http://www.dldh.hu/rozsdamentes-medencek-3-dimenzios-modellszintu-tervezese

Hazai és európai viszonylatban egyaránt egyedülállónak számít egy ilyen medence megtervezése és megvalósítása, a különleges műszaki igények kivitelezését örömmel vállaltuk. Különböző portálokon jelentek meg cikkek a készülőben lévő exkluzív medencéről, amely immáron a végleges helyén várja a befejezést, mint pl. itt:

https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2021/10/31/mendan-hotel-elmenymedence-zalakaros/?fbclid=IwAR021JIb5FkTRMIHSyfA00NzAnapqPpI6niaw6SWcSUJQHdwiz4VbaJ9U78

A projekt közben szerzett tapasztalatokat, az itt kifejlesztett műszaki megoldásokat a jövőbeli munkáink során is hasznosnak fognak bizonyulni. Egyedi, hasonlóan exkluzív igényeivel forduljon hozzánk bizalommal!

A zalakarosi Sky Pool üzembe helyezésről és átadásáról további hírben jelentkezünk a közeljövőben.