Üdvözöljük a Direct-Line uszodatechnika weboldalán!

Íves rozsdamentes medencerácsok

Infinity pool kialakítású, kültéri, emeleti rozsdamentes medence, panorámával
Az átlátszó aljú Skypool medencét átlátszó felületen lehet körbejárni

Az előző ebben a témakörben készült írásunkban ismertettük a cégünk által tervezett és gyártott rozsdamentes rácsok főbb típusait és jellemzőit:

Az azóta eltelt időben szerzett tapasztalatok alapján ma már bizton kijelenthetjük, hogy a termék relatíve magasabb árszintje ellenére egyre nagyobb megrendelői kör választja. Joggal gondolja úgy, hogy tartóssága miatt gazdaságosabb az alkalmazása. További előny, hogy tisztán tartása sokkal kisebb idő és költségráfordítást igényel, s az esztétikai értéke is magasabb a szokásosan alkalmazott megoldásokhoz képest.

Radiális Főbordás Íves rács
Rozsdamentes íves rácselemek, melyek egyedi ívrádiusszal rendelkező vályúkba illeszkednek
Íves rozsdaementes rácselemek

A képen egy olyan íves rács fotója látható, amelyen a rácselemek szélessége belső és külső íven mérhető szélességi mérete úgy változik, ahogy azt az ív görbülete megköveteli.

A rácsok között kialakuló rés pedig így állandó szélességet eredményez, ami mind esztétikai, mind pedig balesetvédelmi szempontból előnyösebb, mint az állandó szélességű elemekből felépülő megoldások. Kisebb görbületű ívek, és/vagy szélesebb csatornákat lefedő rácsok esetében különösen megnő ennek jelentősége.

Medencerács egyedi ívrádiusszal
Rozsdamentes medencerács

A főként régebben betonból épült íves szakaszokat is tartalmazó medencéknél a körívnek látszó szakaszokról a pontos felmérések során gyakran az derül ki, hogy görbületük jó esetben is csak rövidebb szakaszokon tekinthető állandónak. Ennek ellenére a jól meghatározott közelítő kör méreteihez igazítottan legyártott szimmetrikus trapéz felülnézetű medence rácselemekből esztétikus rácsszakaszok állíthatók elő. A rácsok közötti résméretek ugyan nem lesznek állandó szélességűek, de ez olyan kismértékű méreteltérést eredményez, amit az emberi szem észre sem vesz.

hosszirányú zárszelvény bordás íves medencerács

A radiális irányú főbordával rendelkező rácsokhoz képest exkluzívabb és funkcionális szempontból is előnyösebb a képen látható rácsmegoldás. A hosszirányban elhelyezkedő zárszelvényű bordák akadályt képeznek a medencéből kisodródó víz számára.

A saválló acélból készülő medence rácsok széles méretválasztékban, akár egyedi igényekhez igazított kivitelben is rövid határidővel megtervezhetők és legyárthatók. Ennek azonban feltétele a pontos felmérés, ami különösen alakos medencék esetében igényel szakszerű és pontos munkát. Cégünk medencerács tervezési és gyártási szolgáltatása erre is kiterjed.

Változatok íves rozsdamentes rácsokra
Íves medence rácsváltozatok