Üdvözöljük a Direct-Line uszodatechnika weboldalán!

LED lámpacsalád fejlesztése rozsdamentes medencékhez

Az uszodatechnikai kiegészítők piacán található megoldások nagy része nem rozsdamentes medencékhez készül, ezért is kevés a nemesacél medencékbe integrálható funkcionális, élmény- és látványelem. Medencéinkhez saját led lámpacsaládot fejlesztettünk.

Egy korábbi írásunkban már beszámoltunk arról, milyen fontos ezen termékek esetében a rozsdamentes medencék szerkezeti sajátosságainak megfelelő optimális beépíthetőség.

Számos lámpát teszteltünk és az uszodai világítástechnika területén végzett vizsgálataink eredményeképpen kialakítottuk azt a lámpa kínálatot, amely maradéktalanul megfelel a funkcionalitásbeli és az esztétikai elvárásoknak.

Lámpáink jellemzői

Rozsdamentes medence lépcsőfokába épített, nemesacél RGB LED lámpák, több színben
Különböző színű világítás, lépcsőfokba szerelve

A különböző fénytechnikai igények kielégítésére két különféle méretű LED lámpát kínálunk. Színűk és fényerejük központi elektronikával vezérelhető, így a mindenkori hangulathoz és napszakhoz igazodó világítási kép választható. Sokan alábecsülik a fény emberre gyakorolt hatását, de tagadhatatlan, hogy a jól megválasztott fénytechnika befolyásolja a kedélyállapotunkat és nagy mértékben növelheti a fürdőzés élményét is. Éjszakai fürdőzéshez exkluzív látványosságként szolgálhat a pazar megvilágítás, kiváltképpen, ha a medence átlátszó oldalfallal vagy aljjal rendelkezik, mint a nemrégiben átadott referencia medencénk, a Zalakarosi MenDan Hotel élménymedencéje.

A kínáltunkban szereplő LED lámpák teljesítménye ~ 4 – 6,5 [W]-ig terjed, fényerejük ~ 480 – 2300 [cd] közötti.

Vízzáróság és egyszerű szerelhetőség

A lámpák medencébe való illesztéskor fontos biztonságtechnikai követelmény a vízzáróság. Továbbá mind a világítótestek kiválasztása, mind a beépítési kialakítás kifejlesztése során fontos szempont volt a lámpák egyszerű szerelhetősége. Lámpáink mindegyike cserélhető a medence vízének leengedése nélkül, ami lehetővé teszi a zökkenőmentes üzemeltetést. A villamostechnikai szerelés esetében is érdemes szem előtt tartani a gazdaságos és egyszerű javíthatóságot.

Lámpatestek beépítési módjai

1) Medence/jakuzzi sík vagy íves falába vagy aljába szerelt lámpák

A medencefalba vagy -fenéklemezbe szerelt lámpákat általában a medence test síkján kívül szükséges elhelyezni a vízzáróság biztosítása mellett. Ennél a beépítési típusnál a vízzárást egy erre a célra kialakított speciális lámpaház segítségével oldjuk meg, amelyben a könnyű szerelhetőség érdekében a kábelek is helyet kapnak. Ilyen módon a lámpacsere vagy esetleges szerelési munkálatok idejére a lámpatest a vízfelszín fölé emelhető a medence vizének leengedése nélkül.

Nemesacél, hengeres, vízzáró medencevilágítás, LED technológiával, RGB színekkel
Falba szerelhető lámpaház
2) Lépcső függőleges / vízszintes síkjába illesztett lámpák

A medence bejutására szolgáló lépcsők hátoldalát is körülveszi a medencevíz. A lépcsők mögötti rejtett térbe szerelt lámpák esetében nincs szükség külön vízzáró lámpaházra, csupán a kábel elvezetését kell megoldani.

Rozsdamentes LED RGB medencevilágítás beépítve előről és hátulról
Lépcsőbe szerelt LED lámpa elölről és hátulról
3) Álló vagy dönthető lámpaházba szerelt változatok

A tetszőleges szögbe beállítható lámpaházak a talpukon rögzíthetők a medence aljához. Kiválóan alkalmasak például csőből készült napozóágyak vagy padok alatti fényforrásnak.

Saválló, lábon álló, dönthető medencevilágítás lámpa család, két méretben, RGB led technológiával
LED lámpák dönthető és forgatható lámpaházba szerelve

Nagy örömünkre szolgál, hogy az ügyfeleinktől érkező visszajelzések is elégedettségükről tesznek tanúbizonyságot. A képen látható Zalakarosi MenDan Hotel emeleti teraszán található SkyPoolban többek között állítható szögű lámpák kerültek beszerelésre az élményelemekkel felszerelt csőpadok alatt.

Rozsdamentes acél csőpadok, világítással nemesacél medencében
Világítás a Skypool csőpadjai alatt
Nemesacél csőpadok, rozsdamentes dézsával szintén rozsdamentes acélból készült medencében
Világítás az élménymedencében

Örömmel segítünk világítástechnikai kérdésekben is

Rozsdamentes medence világítástechnikájával kapcsolatos kérdéseivel forduljon szakembereinkhez bizalommal. Amennyiben személyesen szeretné megtekinteni a kínálatunkban szereplő lámpákat, látogasson el telephelyünkön lévő bemutató termünkbe, várjuk szeretettel!