Szerző:

Tervezhető energia megtakarítás

Vállalatunk, a Direct-Line Kft. február 9-én tartotta idei első konferenciáját, „Tervezhető energiamegtakarítás” címmel, Dunaharasztiban. A témaválasztás aktualitását mi sem bizonyítja jobban, mint a rendezvény meghirdetését követő nagyszámú érdeklődés, regisztráció.

Megjelent vendégeinket Dr. Reith János, a Direct-Line Kft. ügyvezetője köszöntötte, majd Rákos András kollégánk előadása következett, aki a különböző diagnosztikai módszerekről, a hulladékhő hasznosítás lehetőségeiről és gyakorlati példáiról számolt be a résztvevőknek. Előadásában rávilágított, hogy miért fontos az energiaracionalizálás, és hogy miért nem helyettesítheti egy egyszerű energiaaudit a valódi, közös munkán alapuló fejlesztési tevékenységet, ahogyan mi fogalmazunk energia workshopot. Gyuris Ernő, a Jabil Circuit Magyarország Kft. üzemeltetési igazgatója saját vállalatának energetikai fejlesztéseiről beszélt „Környezettudatosság és energiahatékonyság a Jabil Circuit Magyarország Kft-nél” című előadásában. Kiemelte, hogy energiaracionalizálással csak komplex módon érdemes foglalkozni, s bemutatta, hogy egy-egy fejlesztés megtérülési ideje a közhiedelemmel ellentétben mennyire rövid is lehet.

A kávészünetet követően Rákos András és Nádas Zoltán kollégánk saját fejlesztésű energiamonitoring rendszerünket mutatta be. Az előadás során elhangzott, hogy a rendszer bármilyen energiahordozó mérésére alkalmas, s a mért adatok szoftveres feldolgozása is teljes mértékig személyre szabható. Ennek megfelelően a rendszer kiépítése során úgy a hardver, mint a szoftver kizárólag a megrendelő igényei szerint kerül kialakításra. A gyakorlati bemutatót követően Dr. Reith János vállalatunk további fejlesztéseit mutatta be, melyek mindegyike szorosan kapcsolódik az energiaracionalizálás témaköréhez. A HaXSoN informatikai rendszer és a gördülőelemes hajtás mellett élénk érdeklődés kísérte a napkollektor rendszerünkről szóló beszámolót is.

Reményeink szerint vendégeink bőséges és szerteágazó információkat kaphattak az energiaracionalizálás területéről, melyet további munkájuk során eredményesen hasznosíthatnak majd.

A konferencia előadásai elérhetőek itt:

Diagnosztikai módszerek és a hulladékhő hasznosítás lehetőségei és gyakorlati példái (Rákos András)

Innovatív megoldások az energiaracionalizálásban (dr. Reith János)

Környezettudatosság és energia hatékonyság a Jabil Circuit Magyarország Kft-nél (Gyuris Ernő)

Monitoring rendszer gyakorlati bemutatása (Nádas Zoltán)

Monitoring rendszer gyakorlati bemutatása (Rákos András)

Írjon nekünk

Ön mit gondol?

Vélemény, hozzászólás?

© Készítette - Direct Line - Bemind Kft.
csik